Betrokken klanten in Natuurvoeding

Natuurvoedingswinkel Buys en Ko in Wageningen startte ruim 33 jaar geleden op initiatief van consumenten. De winkel is al jaren een zelfstandig bedrijf. Een betrokken kring van consumenten is gebleven!

Hoe zijn klanten betrokken?

Ten eerste via de dagelijkse keuze voor biologische levensmiddelen. Dat is het bestaansrecht van Buys en Ko. Klanten lenen vanaf het begin ook geld aan de winkel. Ze financieren daarmee (een deel van) de voorraad. Vanaf 2007 is deze inbreng versterkt. Klanten kunnen deelnemen in de winkel voor 100 euro of meer. Daarmee kan Buys & Ko de voorraden financieren. Buys & Ko geeft in ruil een klantenkaart, waarmee de klant op alle aankopen een kassakorting van 5% ontvangt. Inmiddels is ruim de helft van de voorraad gefinancierd door meer dan 350 klanten!

Van klantbordgroep naar CC²

Minimaal vier keer per jaar organiseren de winkeliers de zogenaamde klantbord-avonden voor betrokken klanten. Dat kan zijn over het assortiments(beleid) van Buys & Ko.

Vanuit de klantbordgroep is het initiatief genomen om een vereniging op te richten. Dat resulteerde  eind 2009  in CONSUMENTEN-COÖPERATIE CC2.

Consumentencoöperatie CC²

Waarom is CC² opgericht? Om u als klant nog meer betrokkenheid bij de winkel te geven. Om zelfs mede-eigenaar te zijn via uw vereniging en u mee te laten praten over uw voedsel! De vereniging werkt nu met klanten rondom Buys en Ko, in de toekomst zullen ook consumentenkringen rondom andere bedrijven mee gaan doen.

Wie zijn erbij betrokken?

CC² is opgericht door enkele enthousiaste klanten van Buys en Ko en Inno Kock, winkelier van de Wageningse natuurvoedingswinkel. CC²  is van de leden, nu klanten van Buys en Ko.

Wat kan CC² voor u als klant van Buys & Ko  betekenen?

Als lid van CC² participeert u in uw natuurvoedingswinkel. Uw vereniging is stille vennoot in de vennootschap Buys en Ko. Daarmee bent u mede-eigenaar en kunt u uw betrokkenheid laten doorwerken /merken via CC². U legt eenmalig 100 of 150 euro in en betaalt jaarlijks circa 15 euro contributie. U krijgt een klantenkaart waarmee u 5% korting ontvangt op al uw boodschappen. U kunt meebeslissen over de kwaliteit van ons voedsel. Zowel de producenten als de winkel zijn er tenslotte voor u! Als leden van de vereniging, als consument, als winkelier of als voedselproducent zijn we uiteindelijk samen verantwoordelijk voor een duurzame voedselproductie.

Wij maken het verschil!

Aanmelden? Dat kan!

Vul bijgaand formulier in en lever dat in bij Buys & Ko of op Oudlaan 78, Wageningen

aanmeldformulier nov2011

Volg

Ontvang elk nieuw bericht direct in je inbox.